Lepota i zdravlje

lepota i zdravlje

Dec 26, 2018 | Hipnoterapija na delu

Aleksandar-Jankovic-Hipnoterapeut

Autor: PsihoBata

Na nekom nivou svesti svi mi znamo da su duh i telo u idealnoj harmoniji. Problem nastaje kad dođe trenutak da ovo znanje i praktično primenimo i da iz ove činjenice izvučemo maksimum.

“Kakve su nam misli, takav nam je život”

Onog trenutka kad se prihvati ovaj stav u potpunosti, bez ostatka, dolazi do promene percepcije na veoma elegantnom nivou koji se piramidalno reflektuje na sve aspekte čovekovog života. Ako težite ličnoj lepoti i zdravlju, ovo je tačka od koje je potrebno da krenete. Promenom percepcije, promenom načina na koji posmatrate život, promenićete odnos prema životu, a onda i rezultate koje dobijate. Za sad najefikasnij pogled na život koji sam i sam isprobao potiče od velikog svetskog fizičara Alberta Ajnštajna koji postavlja pitanje: “ Da li ćete se ponašati kao da je čitava vasiona prijateljski nastrojena prema Vama ili ćete se ponašati kao da je čitava vasiona neprijateljski nastrojena prema Vama? „ Ovo pitanje je upućeno svima nama i samo predstavlja pitanje percepcije. Kako može da izgleda i koji stepen zdravlja može da poseduje osoba koja ima utisak da je ugrožena, da živi među lošim ljudima, neprijateljski orijentisanim, da živi u nemaštini, u nemogućnosti da izrazi sebe i svoje želje i potencijale?  Osoba koja poseduje stav da su joj ljudi, kao i zvezde naklonjeni, pristupa poslovima, obavezama, ljudima u potpuno drugom raspoloženju, a ljudi to vide, pa se i tako odnose prema njoj. Siguran sam da imate nekog ko Vam je blizak i koga toliko dobro znate da onog trenutka kad ga vidite na vratima odmah znate da li je dobre volje ili ne… A zatim, svesno ili nesvesno počnete da se prilagođavate stanju te osobe. Isti princip važi i kad ste Vi u pitanju.

Lepota i zdravlje su stvar lične odluke. Odaberite ono što Vam više odgovara i krenite u tom pravcu.

Podsvet preko nesvesnog uma utiče i kontroliše sve procese u telu: otkucaje srca, krvni pritisak, disanje, protok materija u telu, lučenje hormona i enzima, imuno sistem, znojenje, boju tena, sakupljanje masnih naslaga, regeneraciju svih delova tela… Isto kao i kad se postidite ili se nadjete u nezgodnoj situaciji, pa Vam se obrazi zarumene. Isti princp važi i za druge boje tena. Pigmentacija, tamnija boja tena, akne, herpes, ekcemi, psorijaza, sve su to psihosomatski simptomi koji se ispoljavaju na najvećem organu a to je koža. U osnovi ovih simptoma leži emocija zasnovana na Vašoj percepciji stvari koje Vam se dešavaju. Istu stvar možemo da percipiramo na više načina.

Značenje Vi sami određujete znali Vi to ili ne. Raspoloženje i unutrašnji dijalog se takodje reprezentuju i na crte lica, bore kao i naš telesni stav i držanje. Postoji mentalna navika kod svakog od nas, a ogleda se u tome da po navici mislimo iste misli u istim situacijama. Uvek imamo istu percepciju događaja za koju mislimo da je realna, a budite sigurni da nije. Misli i emocije koje su navika reprezentuju se na crtama lica tako što uvek angažuju iste mišiće lica i ovo je jedan od načina na koji pouzdano znamo da je neko ko nam je blizak ljut ili dobro raspoložen. Angažovanjem istih mišića lica nastaju mimika, facijalna ekspresija, bore.

Ako želite da budete lepi, budite pozitivni!

Hipnozom možemo postići ujednačen ten, lepše crte lica, oslobadjanje od akni, ekcema, psorijaze, herpesa. Hipnozom možemo uticati na uspostavljanje harmonije u telu i obezbediti harmoničan protok energije u telu, razmenu hranljivih materija radi postizanja pravilne težine i pravilnog odnosa masti u telu.
Hipnozom možemo pospešiti rast kose, rast noktiju, podizanje i rast grudi, uspostavljanje pravilnog mesečnog ciklusa, ublažavanje predmenstrualnih simptoma, održavanje trudnoće i postizanje oplodnje.

Duh i telo su povezani neraskidivim vezama, proverite!

Pretplatite se
Obavesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slične teme

Slične teme

Precizno formulisanje ciljeva

Precizno formulisanje ciljeva Ciljevi su od presudnog značaja za uspeh u ličnom i poslovnom životu. Ustvari, jasno definisani ciljevi su najvažniji element uspeha. NLP (Neuro Lingvističko Programiranje) je pragmatično-psihološka disciplina koja se bavi prouočavanjem...

read more

Stres i Relaksacija

STRES I RELAKSACIJA Stres je povišeno naprezanje organizma praćeno povišenim negativnim emocijama. Stanje negativnih emocija je redovna pojava. To je uvek bilo i biće. Ako je stanje negativnih emocija akutnog tipa, to onda znači da je stanje prolazno i da kratko traje...

read more

Samopouzdanje

Samopouzdanje Hipnoterapija za razvoj samopouzdanja, je hipnoterapijska procedura namenjena jačanju ega. Postoje brojne hipnotičke tehnike koje će Vam pomoći:– Da budete relaksirani u brojnim situacijama i da preuzmete kontrolu kada je to potrebno– Da budete...

read more
Call Now Button