Zamislite sebe sa idealnom linijom, idealnom težinom…
I dok osećate svoje zgodno telo…i taj idealni osećaj u svojim mišićima… dok koračate… čujete ljude oko Vas kako Vas tiho, sa divljenjem komentarišu, dok se u Vama razvija osećaj zadovoljstva i samopouzdanja… sa svakim pogledom koji osetite na sebi…

Ako Vam ovo zvuči kao san, onda je vreme da ga ostvarite!

Naša slika o sebi i naša telesna šema direktno utiču na naš spoljašnji izgled, a samim tim i na težinu.

Proverite ovu tezu na sledeći način: Veoma je važno da kad zatvorimo oči jasno vidimo kakvu sliku imamo o sebi. Dozvolite sebi koji trenutak da se ta slika razvije u Vašem umu. Zatim otvorite oči i pogledajte se u ogledalu i shvatićete da je sličnost očigledna. Da bismo napravili promenu u bilo kom aspektu života, potrebno je prvo da promenu vidimo u svom umu! Da vizueliziramo! Podsvest prima informacije na ovaj način i krenuće u izvršenje zadatka čim dobije potrebne podatke. Potrebno je promeniti predstavu o sebi na taj način što ćemo jasno da definišemo šta je ono što želimo od našeg izgleda, davanjem odgovora na sledeća pitanja:

Kako tačno želimo da izgledamo?
Koliko kilograma tačno želimo da imamo?
Do kad želimo da ostvarimo taj rezultat?
Šta ćemo imati od toga što ćemo imati određenu kilažu, izgled?
Zašto nam je to potrebno?

Osobe koje su nezadovoljne svojim izgledom razmisljaju o sebi i o svom izgledu sa osećajem nemoći, niskog samopouzdanja, a na osobe koje su zgodne, lepe, vitke gledaju sa osećajem zavisti i sa mržnjom.
Ovako negativne emocije koje su prikačene za spoljašnji izgled samo nas udaljavaju od željenog izgleda.
Podsvest funkcioniše po principu “linije manjeg otpora” , a to znači da podsvest teži onome ka čemu ima pozitivne emocije, dakle, ka lepim, prijatnim emocijama. A izbegava stres, tenziju itd.

Učinite da Vaša podsvest radi za Vas!

Dijete ne funkcionišu, jer se doživljavaju kao moranje, tenzija, sters, napor. Dijeta zahteva i visok nivo volje, a volja je funkcija svesnog uma. Volju možemo zamisliti kao kanister pun bezina. Vozimo se dok ima benzina. Onog trenutka kad istrošimo volju (“benzin”), vraćamo se staroj navici. Tako nastaje jo-jo efekat.

Hipnoza je vrlo efikasna u postizanju idealne telesne težine.
I sad kad znate tu činjenicu, šta ćete preduzeti?

S vremena na vreme kod hinoterapeuta dođe klijent koji je umoran od raznih dijeta i vežbi i možda je i imao neke rezultate u snižavanju kilaže, ali dijeta je usmerena na vaše telo, a ne na Vaš Um i ovo je jedan od razloga zašto je teško održati težinu. Još neki razlozi zbog kojih dijete ne uspevaju su gubitak motivacije, jo-jo efekat i oscilovanje težine. Kontrola težine hipnoterapijom je ostvarena nakon 4-5 seansi, uz odradjene zadatke izmedju seansi. Vaš rezultat je u direktnoj vezi sa količinom energije koju uložite.
Gubitak težine se svodi na to koliko kalorija sagorite, a koliko kalorija unesete, tako da je fizička aktivnost potrebna, kao i promene Vaših navika u ishrani.
Hipnoza je drugačija od ostalih programa za mršavljenje jer je usmerena na Vaše ponašanje, uverenja, vrednosti, motivaciju i navike, a ne samo na Vaše telo i zato se može prilagoditi i personalizovati tako da Vam u potpunosti odgovara. Hipnoza Vam može pomoći da ostanete motivisani u vežbanju, razvijanju samopouzdanja, u eliminisanju uzroka zbog kojeg se prejedate, da vam omogući da se držite dijete i da izbegavate odredjenu hranu.

Hipnoza nije brza promena, potrebno je vreme za redukciju masti u telu na zdrav način, od jedan do dva kilograma nedeljno.
Ovo je realna statistika!
Ovo saznanje može Vam poslužiti kao dobra ideja da znate tačno koliko kilograma biste voleli da imate i da izračunate koliko će Vam biti potrebno vremena da ostvarite svoj cilj ako znate da nedeljno možete da smanjite svoju težinu za kilogram ili dva.