Seks kao prirodna pojava predstavlja kulminaciju života. Trenutak u kojem možemo da osetimo čitavo naše biće, kao i biće našeg partnera. Sex je oda životu. To je trenutak tako suprotan od svega neživog. Seks je esencija života u malom.

Pored poetičkog vidjenja seksa, seks je veoma važan element u životu čoveka. Predstavlja  nagon koji teži da se ostvari, da se zadovolji. Seks je veoma dobar u oslobađanju  nagomilanih negativnih emocija i stresa. U životu dvoje ljudi seks predstavlja i polje u kojem se učvršćuju odnosi i rešavaju konflikti.

Nemoguće je zamisliti zdrav partnerski odnos bez seksa. Ukoliko postoje određene pojave koje ukazuju da seksualni život i seksualne funkcije nisu u redu, najbolji potez koji možemo učiniti je da posetimo lekara. Ako se ustanovi da je sa medicinske tačke sve u redu, onda se obratite hipnoterapeutu.Hipnoterapeut Vam može pomoći da svoj seksualni život stvarno poboljšate.
Naš odnos, stav, emocija, iskustvo koji su vezani za seksualni odnos se odražavaju i na našu seksualnu funkciju.

Kod žena najčešći problemi su:
– Slab libido
– frigidnost
– bolan odnos
– neprijatan odnost
– nemogućnost uživanja u intimnom odnosu
– odsustvo orgazma
– osećaj krivice

U osnovi ovih pojava leže neadekvatne moralne norme, ubedjenja, strahovi, negativna iskustva. Sve ove pojave koje su karakteristične za ženski pol imaju za posledicu izbegavanje seksualnog odnosa i nemogućnost uživanja u istom. Ovakav odnos prema seksu mora da ostavi dublje probleme u odnosu između partnera.

Hipnoterapija je metod koji će vam pomoći u poboljšanju Vašeg seksualnog života
već posle prve terapije!

Kod muškaraca najčešći problemi su:
– prevremena ejakulacija
– slaba erekcija
– odsustvo erekcije

U osnovi ovih problema je usmeravanje pažnje na negativna iskustva. Ponovo se javljaju negativne emocije, sećanja, iskustva koja se vezuju za seksualni odnos i podsvest automatski reaguje. Pravilo koje ovde važi glasi:

”Tamo gde usmerimo našu pažnju, tamo odlazi sva naša energija”.

Ako usmerimo našu pažnju na uspeh, to će se i desiti.
Ako usmerimo našu pažnju na našu slabost, neuspeh, to će se i desiti.
Podsvest samo reaguje na naše zahteve i realizuje ih, bez dvoumljenja.

Prvi očigledni znaci poboljašnja u seksualnom odnosu  nakon hipnoterapije mogući su odmah posle prve terapije, a pravi rezultati se očekuju od 4 do 6 terapija.