Napad panike jeste veoma jak, neočekivan, intenzivan osećaj straha koji se pojavi iznenada, bez, na prvi pogled jasnog, direktnog razloga. Osobe koje dožive ovo iskustvo imaju osećaj da im se dešava nešto izuzetno strašno, nešto što je izvan njihove kontrole i u takvim situacijama misao koja prolazi kroz glavu je da je došao sudnji dan, da će umreti, da će se srušiti, da će izgubiti kontrolu nad samim sobom, da će poludeti. Ovaj obrazac razmišljanja praćen intenzivnim iskustvima stvara osećaj bespomoćnosti i obično mislimo da nemamo kontrolu nad tim procesom, a zapravo to nije tako.

Napad panike nije ništa drugo nego prijatelj.

Napad panike je samo očigledan signal da nešto nije u redu, da postoji neki problem koji može da bude unutrašnje ili spoljašnje prirode. Napad panike pokazuje da postoji problem sa kojim osoba ne može da izadje na kraj. Napad panike nije uzrok već  posledica.

Hipnoterapija je veoma efikasna u ovom kontekstu. Hipnoterapijom možemo za nekoliko trenutaka da identifikujemo uzork problema i da ga adekvatno tretiramo. Hipnoterapijom možemo da umanjimo intenzitet ovih napada i da isprogramiramo novo ponašanje i reakcije u situacijama kad se napad panike pojavi. Sa ovakim novim „programima“ postižemo da se već u sledećoj situaciji napad panike doživi na potpuno drugačijem nivou. Napad je vrlo niskog intenziteta, osoba je svesna da je to prolazna stvar i da polako jenjava, nestaje…Nakon hipnoterapije napadi panike postaju retki, slabi i nestaju veoma brzo, tako da osoba može da se vrlo brzo vrati normalnom načinu života, što je naš zajednički i krajnji cilj.

Dozvolite sebi normalan život. Zaslužili ste to,baš kao i svi drugi!